Modul FAN Courier în Magento 2

Magento este o platformă e-commerce echipată cu instrumente pentru comercianții online, ce le oferă flexibilitate și control asupra businessului pe care îl dețin. Magento 1 este o soluție care integrează toate funcționalitățile necesare în acest sens: integrare ERP, emailuri tranzacționale, panou ce permite administrarea mai multor domenii, CMS pentru pagini de destinație, sisteme de plată online etc.

Versiunea Magento 2 a fost lansată la finalul anului 2015. Aceasta a creat pentru echipa noastră de programatori nenumărate oportunități, dar și provocări. În timp ce dezvoltau un magazin online pentru unul din clienții noștri, Joliette, aceștia au realizat că nu există o modalitate de a integra un modul de logistică pentru o soluție de curierat, integrată cu Fan Courier.

Câteodată este necesar să dezvoltăm propriile noastre soluții

Deoarece nu am vrut să întârziem lansarea site-ului, am decis să devoltăm un modul propriu, care să se integreze cu serverul companiei de curierat. Astfel, pe lângă altele, atunci când un utilizator ajunge în punctul de a plasa o comandă, ea poate selecta locația de livrare, alegere în funcție de care prețul se schimbă în timp real. Alte funcționalități oferite de acest modul sunt:

  • O rețea cu numere de urmărire pe care administratorii site-ului le pot vizualiza, tipări sau anula;
  • Opțiunea de deschidere a coletului la livrare;
  • Asigurare de transport;
  • Un cron care generează și trimite numere de urmărire către Fan Courier pentru transport.

Atunci când am creat acest modul, Fan Courier a oferit documentația API, pe baza căreia colegul nostru, Mihai, l-a dezvoltat.

Cum funcționează acest modulul de FAN Courier pentru Magento 2?

Acest modul adaugă FAN Courier ca metodă de livrare în Magento 2, iar după ce utilizatorul plasează o comandă, modulul calculează și afișează costul de livrare.Totodată, generează automat în interfața de administrare un număr de urmărire pentru pachet. Acesta este inclus în mailul de confirmare al comenzii și în contul de utilizator din webshop.

În funcție de ID, pachetul poate fi urmărit și pe site-ul oficial FAN Courier. Să lucrezi cu tehnologii noi este mereu grozav pentru afaceri, dar îți recomandăm să nu scapi din vedere faptul că există posibilitatea de a întâmpina dificultăți.

De aceea, trebuie să te asiguri că lucrezi cu o agenție de development pe care te poți baza. Aici, la Baldwin, facem lucrurile să se întâmple, pentru ca afacerea ta să poată crește.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă