10 sfaturi pentru o experiență plăcută când lucrezi de acasă

Mulți dintre noi suntem obligați să lucrăm de acasă fără a avea experiența anterioară în organizarea biroului remote. Cele 10 sfaturi pentru o experiență plăcută de muncă, acasă, îți vor permite să te obișnuiești ușor stilului nou de viață, în timp ce vei putea aplica aceleași practici ca la birou.

Virusul Covid-19 a dus la creșterea unuia dintre cele mai dorite beneficii, lucratul de acasă. Cu toate acestea, nu toată lumea este la fel de norocoasă și poate beneficia de munca la distanță. O mulțime de companii au fost nevoite să trimită oameni acasă fără a putea oferi un mod alternativ de muncă. Așadar, considerăm un avantaj faptul că avem ocazia să lucrăm remote în această perioadă grea din punct de vedere economic.

10 tips for a pleasant working from home experience in times of CoronavirusAcum este mai important ca niciodată să rămâi organizat și conectat informațiilor din exterior. Nu este un lucru ușor de realizat în timpul unei crize care creează un climat de lucru instabil.

Încearcă să ții pasul cu munca și să nu citești fiecare canal de știri sau informații din surse nesigure. Rămâi pozitiv și concentrează-te asupra a ceea ce va urma. Fii proactiv iar dacă volumul de muncă este scăzut, ocupă-ți timpul pentru a face acele sarcini pe care ai dorit să le faci întotdeauna, însă niciodată nu a fost timp pentru ele.

Lucrează și canalizează atenția către activități cât mai plăcute și folosește această perioadă de izolare socială pentru a construi o relație și mai puternică cu colegii și clienții.

Într-o perioadă în care lucrul de acasă a devenit normal, iată câteva sfaturi pentru a rămâne organizat și concentrat:

  1. Creează un spațiu dedicat celor 8 ore de lucru, în casă. Este casa ta, deci dă-i acestui loc o notă personală pentru a te simți cât mai confortabil.
  2. Alege un spațiu de lucru care poate fi liniștit atunci când este nevoie. Așadar, asigurați-vă că puteți închide ușa pentru a împiedica animalele de companie să vă distragă atenția în timpul unui task solicitant.
  3. Începe munca devreme, așa cum o faci în mod normal. Dacă începi dimineața cu o cafea la birou în timp ce citești primele e-mailuri, ar fi bine să respecți același program și de acasă. Încearcă să respecți cât mai mult aceeași rutină și număr de ore lucrate. ☕
  4. Folosește camera web sau smartphone-ul pentru a te conecta cu colegii în timpul întâlnirilor virtuale.
  5. Ar fi frumos să lucrezi în pijamale sau în unicornul acela roz, dar așa cum am spus, rămâi la rutina ta și îmbracă-te ca la locul de muncă. Nu știi niciodată când primești un apel video de la un client sau superiori.
  6. Pauza de prânz se respectă ca de obicei, ar fi indicat să fie departe de monitor sau știri, și mai degrabă să fie relaxantă.
  7. Ține-ți colegii mai aproape ca niciodată. Comunică cu ajutorul instrumentelor online, nu numai email, pentru a rămâne conectat cu colegii tăi, într-o notă personală.
  8. Fă pauză când simți nevoia. Ia o gustare, toarnă-ți o băutură. Exact cum te-ai comporta acasă, în momentul de relaxare.
  9. Rămâi conectat la tot ceea ce se întâmplă în lume, dar nu citi prea multe știri negative.
  10. Lipsesc întâlnirile sociale de la muncă? Propune video calls cu echipa pentru pauza de cafea sau după program.

Dar cel mai important: nu treci singur prin asta. Toată lumea va avea o experiență similară. Iar comunicarea va fi uneori lentă, însă fii proactiv și urmărește răspunsurile pe care le cauți, online. Această abordare va menține întreaga echipă ocupată și clienții tăi vor fi la curent cu munca pe care o desfășori pentru ei.

Bonus

Urează-i colegului tău o seară cât mai bună la finalul orelor de muncă!

Cu drag,
Echipa Baldwin

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă