Smappee îți permite să monitorizezi consumul de curent electric. Îți oferă în timp real citiri ale consumului energetic, astfel încât să poți calcula costurile și eventualele pierderi. Cu ajutorul dispozitivelor Smappee, îți poți controla cheltuielile electrice chiar și de la distanță, cu câteva click-uri.

Webshop: www.smappee.com

Am colaborat încă de la început

Baldwin a construit prima versiune a webshop-ului Smappee, în 2013 și a pus la punct strategia de promovare online la lansarea webshopului. Bazându-ne pe un branding existent, am creat partea de design și ne-am ocupat de pozele de produs. Munca de dezvoltare, în schimb, a fost cu totul altă poveste.

Povestea

În anii ce au urmat, Smappee a crescut frumos sub ochii noștri. Pe lângă dispozitivul destinat monitorizării consumului de electricitate, Smappee a lansat două noi dispozitive: unul pentru energie solară, iar celălalt dedicat consumului de apă și gaze. Tehnologia inovativă adusă de companie a câștigat multe premii internaționale și a captat atenția presei în numeroase rânduri.

Pentru a crește site-ul, ne-am îndreptat atenția către 3 aspecte:

  • îmbunătățirea interacțiunii utilizatorului cu site-ul (user-friendliness)
  • creșterea vizibilității fiecărui produs
  • îmbunătățirea Google Rank

Provocarea echipei noastre de marketing

Pentru Karen Smessaert, CMO Smappee, decizia de a lucra cu o singură echipă atât pe partea de development, cât și marketing, a fost clară. Am început așadar prin a scana întregul site pentru îmbunătățiri pe partea de user-friendliness. Pe baza recomandărilor noastre, am schițat structura noului website, iar noul design nu a întârziat să apară.

Ne-am concentrat pe aspecte precum:

Bara de navigare

Bara de navigare este un element foarte important pentru a ghida vizitatorul prin paginile site-ului. Soluția propusă de noi a fost implementarea a două astfel de meniuri. Cel principal arată mereu produsele disponibile, iar cel secundar ghidează vizitatorul către pagini adiacente.

Storytelling pe paginile de produs

Magazinul anterior explica metoda de instalare și beneficiul, prin intermediul unor ilustrații animate. Cu noul design, am creat povești pentru fiecare produs comercializat online. Astfel, paginile conțin toate informațiile necesare pentru utilizator, dar și deservesc drept landing pages pentru campaniile de marketing online.

Interfață prietenoasă și intuitivă

Dispozitivele Smappee sunt vândute la nivel global și sunt livrate cu toate accesoriile necesare utilizării lor. Astfel, în țări precum Danemarca sau Anglia, utilizatorul poate selecta manual tipul potrivit de ștecher. A fost necesar astfel să adaptăm interfața pentru a combina funcționalitatea cu interfața prietenoasă și intuitivă.

Am decis de asemenea, să implementăm o pagină tip “overview” care să conțină o scurtă descriere a fiecărui produs, astfel încât utilizatorul să le poată compara cu ușurință. Pentru informații suplimentare, pagina aferentă poate fi deschisă cu un singur click.

Design responsive

Pe versiunea anterioară a site-ului, doar pagina principală și secțiunea Pro erau responsive. Dată fiind creșterea înregistrată de pe dispozitive mobile, noul webshop este perfect adaptabil oricărui tip de ecran.

Testimoniale

Pentru a spori credibilitatea Smappee, am preluat toate menționările din presă ale companiei și le-am înglobat în site. Aceste referințe apar în paginile site-ului și ocupă un loc important în paginile de produs.

Succesul colaborării

Comunicarea continuă între membrii echipelor de dezvoltare și marketing, și cu implicarea clientului în fiecare pas al realizării proiectului, au condus la implementarea cu succes a unui nou proiect de comerț online.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă