Smartphone photography: ghid pentru antreprenori

Calitatea fotografiilor realizate cu ajutorul smartphone-urilor este din ce în ce mai bună. Tehnologia camerelor de fotografiat cu care sunt prevăzute telefoanele mobile nu încetează să ne surprindă. Uun smartphone poate face poze extrem de calitative. Un smartphone poate face poze extrem de calitative. În plus, îl avem întotdeauna la îndemână. Prin urmare, nu mai este nevoie să folosești camere de fotografiat complicate pentru a realiza fotografii atractive pentru site-ul tău.
Acest ghid despre smartphone photography te va ajuta să creezi conținut de calitate, cu care îți vei surprinde vizitatorii.

Tips and tricks

Calitatea unei fotografii depinde de camera telefonului, dar mai cu seamă de felul în care este folosită. Ia-ți un moment pentru a stabili ce anume vrei să surprinzi și care este povestea pe care vrei să o spui prin intermediul fotografiei. Nu te grăbi.

1. Fii consecvent

Smartphone PhotographyPentru început, este important să conștientizezi că pentru a crea o serie atractivă de imagini, este nevoie de consecvență. Păstrează același stil de fotografie pentru a evita aspectul dezordonat și neprofesional.

Spre exemplu, poți folosi mereu același fundal neutru, un filtru alb-negru, un fundal blurat, să incluzi un anumit accesoriu etc. Posibilitățile sunt nenumărate.

2. Profită de lumina naturală

Un smartphone tinde să facă cele mai eficiente fotografii atunci când are parte de lumină naturală. Poziționează subiectul fotografiei în fața unei ferestre sau fă poza în aer liber. Nu folosi blițul pentru a crea lumină.
De asemenea, poți încerca să crești ușor luminozitatea imaginii folosind instrumentul ‘Exposure’.

3. Nu folosi funcția de zoom

Chiar dacă dispui de un telefon echipat cu o cameră foto bună, în momentul în care dai zoom pierzi din calitatea imaginii. Soluțiile sunt fie să te apropii de subiect, fie să decupezi ulterior fotografia.

4. Nu uita de grid

Folosește funcția de grid pentru o încadrare excelentă. Acesta este un sfat simplu, dar care contează enorm în contextul smartphone photography.

5. Nu mișca telefonul

Este un sfat evident, dar extrem de important și adesea ignorat. Pentru un plus de stabilitate, te sfătuim să ții telefonul cât mai aproape de corp. Dacă îți tremură mâinile, folosește un trepied sau anumite obiecte drept suport (ex: niște cărți).

6. Utilizează spațiul negativ

Spațiul negativ sau spațiul alb este spațiul din jurul și dintre obiectele unei imagini. Dacă incluzi acest spațiu „gol”, obiectul fotografiat va ieși în evidență mai mult. Aici ai câteva exemple de spațiu negativ: un câmp deschis, un perete, apă etc.

7. Nu uita de focalizare

Majoritatea fotografiilor reușite se concentrează doar pe detaliile unui produs sau pe un subiect interesant. Pentru a ajuta subiectul să iasă în evidență, acesta nu trebuie să ocupe tot cadrul. Din contră, două treimi din suprafața fotografiei ar trebui să conțină spațiu negativ. Nu grăbi procesul. Oferă timp camerei să găsească focalizarea perfectă și profită de moment. De asemenea, poți selecta pe ecran zona pe care vrei să focalizeze camera.

8. Fă mai multe poze

Ține doar de matematică. Cu cât faci mai multe fotografii, cu atât este mai mare șansa ca una dintre ele să fie imaginea perfectă. Sfat: ține apăsat butonul camerei pentru a face mai multe fotografii la rând în modul rafală.

9. Curăță lentilele

Probabil că ți se pare un lucru evident dar e foarte important atunci când folosești smartphone-ul pentru a face fotografii. Pe parcursul unei zile, telefonul tău colectează mult praf și murdărie.

Alege subiectul

Fiecare website este diferit. Indiferent dacă vrei să faci poze angajaților pentru pagina dedicată echipei sau poze de produs, te vei descurca excelent dacă ții cont de anumite sfaturi.

Portrait smartphone photography

Secțiunea despre noi este mult mai atractivă atunci când dispune de fotografii. Organizează o sesiune foto și personalizează site-ul. Nu uita să ceri aprobarea angajaților înainte de a-i publica pe site.

Smartphone Photography Tips and Tricks

Fotografiile nu spun o poveste doar despre persoana din spatele imaginii, ci și despre compania ta. Stilul fotografiilor le va oferi vizitatorilor indicii despre ce fel de companie ești. Portretele creative sunt alegerea ideală pentru afacerile tinere și trendy, în vreme ce fotografiile neutre sunt excelente pentru companiile clasice și nu se vor demoda niciodată. Alege un stil care se potrivește cu povestea companiei tale – nu uita de consecvența în comunicare. Este echipa ta formată din oameni ce lucrează în afara unui birou (cum sunt fermierii, muncitorii de pildă)? Optează pentru poze alb-negru sau pentru poze color, cu contraste puternice. Este echipa ta formată din oameni creativi? Folosește-te de diverse accesorii.

Sfat suplimentar:

Asigură-te că încadrarea este una corectă. Există două lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când faci fotografii.

  1. Fii atent să nu tai din părțile corpului: degete, genunchi, mâini etc. În caz contrar, vei crea un efect de amputare.
  2. Nu face fotografii doar la cap. Este o imagine care nu flatează. În schimb, include măcar gâtul și umerii și lasă spațiu deasupra capului.

Și fundalul este important în fotografia de portret. Nu utiliza un fundal prea aglomerat pentru că distrage atenția de la subiect.

Fotografia alimentară sau Food photography

Food photography

În fotografia alimentară, lumina este crucială. Preia controlul asupra umbrelor pentru a face diferența între o poză simplă și una care te îndeamnă la o acțiune.

În fotografia alimentară, lumina difuză funcționează cel mai bine. Deci, în ciuda a ceea ce simțul comun ne îndeamnă să credem, ziua perfectă pentru a face poza perfectă nu este una însorită, ci înnourată. 

Lumina puternică a soarelui va arunca umbre întunecate care pot distruge imaginea. Problema se poate rezolva dacă plasezi o coală de hârtie albă între subiect și sursa de lumină.

Cum să faci poze cu mâncare irezistibile? Gândește-te la culori, compoziție și fundal, deoarece o astfel de poză nu se rezumă niciodată doar la mâncare. Ia-ți timp pentru a stabili ce anume vrei să transmiți.

Sfat suplimentar:
Încearcă unghiuri diferite până când îl găsești pe acela care funcționează cel mai bine pentru fotografia ta și care profită la maximum de subiect. Aranjează mâncarea cu grijă, deoarece o compoziție bună este cheia unei fotografii reușite. Atenție la decorarea cadrului. Poți face asta folosind condimente, o lingură frumoasă, fructe, ciocolată etc.

Folosește-te de spațiul negativ. Încearcă să nu te apropii prea tare de produs. Folosește un fundal neutru pentru ca mâncarea să iasă în evidență. O fotografie cu spațiu negativ va fi mult mai confortabilă pentru ochi.

Tendințele anului 2021 în fotografierea cu smartphone-ul

Editare minimă
Editează fotografiile simplu. Oamenii caută din ce în ce mai mult autenticitatea și se așteaptă să vadă imagini reale needitate. Desigur, poți face modificări minore la fotografii. Dar păstrează-le cât mai natural posibil, astfel încât să nu se observe.

Aspect vintage
Un aspect vintage cu o textură granulată este marea tendință a anului 2021. Poți crea acest efect cu ajutorul setărilor de tip grain din aplicațiile foto precum VSCO sau lightroom.

Color blocking în feed
Această tendință poate face ca feed-ul tău.să pară mai coeziv și mai profesionist. Poți utiliza o schemă de culori pentru toate postările și poți utiliza tonuri care funcționează bine împreună. Un planificator vizual te ajută la planificarea fotografiilor și face ca feed-ul tău să pară pro.

Aplicații cu care poți edita pozele 

Smartphone photography: editing appsChiar dacă ții cont de sfaturile de mai sus și fotografiile tale sunt grozave, editarea lor poate face diferența între o imagine mediocră și una profesională. Experimentează diverse  aplicații, în funcție de elementele de care ai nevoie pentru a le stiliza.

Odată ce îți găsești propriul stil de editare, folosește-l pentru a oferi un plus de consecvență felului în care brandul tău comunică. Pentru că da, imaginile sunt o componentă importantă în comunicare. Dar ai grijă, nu edita excesiv fotografiile, astfel încât acestea să își păstreze aspectul natural.

Iată câteva aplicații de editare utile:

VSCO

VSCO pune la dispoziția utilizatorilor o versiune gratuită. Pentru a debloca mai multe filtre și caracteristici, vei avea nevoie de versiunea plătită. Aplicația are setări predefinite, filtre și instrumente de editare. Motivul pentru care această aplicație aduce valoare este pentru că permite utilizatorilor să dea copy-paste editărilor, pentru a salva timp prețios și pentru a fi consecvenți în comunicare.

Snapseed

Snapseeds oferă diverse instrumente de editare, printre care funcția de a face fundalul blurat, pentru a evidenția un anumit element din poză. Este alegerea ideală pentru portrete și fotografii de produs. 

Foodie

Foodie este o aplicație concepută special pentru alimente. Dispune de peste 30 de filtre și editări ce permit transformarea pozelor în adevărate opere de artă.

Adobe Lightroom

Lightroom Mobile este o aplicație foto excelentă pentru oricine dorește să obțină tot ce este mai bun din fotografiile sale și să o bună bucată de timp editându-le. Totuși, dacă îți dorești doar o editare simplă, o decupare, mai multă strălucire sau un simplu efect special, această aplicație ar putea fi prea mult.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă